Searching
Please wait

6 idej za zastonj potovanje po Avstraliji

Feb, 18 || Comments Off on 6 idej za zastonj potovanje po Avstraliji | Tags: , ,

“Ko greš na potovanje, ne potrebuješ denarja. Denar potrebuješ, če greš na počitnice” pravi mladi italijanski pisatelj Fabio Volo.

Slovenec Matej Sedmak, avtor knjige Okrog sveta brez denarja, je živa priča, da celo za potovanje okrog sveta ne potrebuješ velikih vsot. Če imaš čas in dobro voljo, je to čisto dovolj. Sama sem to resnico prvič preizkusila v Avstraliji.

Moj bančni račun je na dan, ko sem prispela na to odročno celino, in na dan, ko sem jo zapustila, štel enako število cekinov.

Avstralija

Hill Inlet v Avstraliji

 

  1. Nekateri turistični operaterji na Velikem koralnem grebenu sprejemajo prostovoljce. V zameno za pomoč na ladji dobite nastanitev, hrano in štiri potope na dan. Kdor bi se rad na novo podal v svet potapljanja, lahko preko nekaterih družb v zameno za pomoč na ladjah pridobi potrebno znanje in licenco – od osnovne Open Water Diver vse do zahtevnejšega nivoja Dive Master
  2. www.findacrew.net ali oglasne deske krajevnih jadralnih klubov preglejte, če si želite zastonj jadranja (prispevali boste za hrano in gorivo). Našli boste celo paleto možnosti, od enodnevnih izletov do prečkanja oceana.
  3. Www.woodfordfolkfestival.com je izredno kvaliteten mednarodni glasbeni festival, ki se ga lahko udeležite zastonj kot prostovoljci na najrazličnejših področjih
  4. Veliko mladinskih hostlov nudi možnost dela namesto plačila za prenočitev
  5. Avstralski javni prevozi so še kar dragi, zato veliko mladih kupi rabljeno vozilo in ga na koncu potovanja proda. V večjih mestih lahko najdete celo vrsto poceni rabljenih avtomobilov in avtodomov
  6. Če si ne želite svojega vozila, se lahko odzovete na številne oglase tistih, ki so kupili avto ali kombi in potrebujejo sopotnika za delitev stroškov.

 

Komentarji

komentarjev

Tags: , ,

Comments are closed.